Kõnelused Roomaga teisipäev, 22. september 2009

Vatikani pressiesindaja Federico Lombardi SJ

Frankfurter Allgemeine Zeitung avaldas 17. septembril teate, et Püha Tool soovib oktoobri teisel poolel alustada kõnelusi P. Pius X Preestrite Vennaskonnaga. Vatikani pressiesindaja Federico Lombardi (pildil) ütles väljaandele, et päevaplaani ei ole veel kinnitatud, kuid käsitletakse kolme teemat: II Vatikani Kirikukogu õpetusi, oikumeeniat ja usuvabadust.


Senini Rooma poolt Vennaskonna küsimusega tegelenud "Ecclesia Dei" komisjon viidi Usukongregatsiooni alluvusse ja kardinal Hoyos, komisjoni juht, kellele heideti ette liigset isiklikku sümpaatiat Vennaskonna suhtes, lahkus vanadusele viidates 8. juulil ametist.


Vatikani poolt hakkavad kõnelusi pidama jesuiit Karl Josef Becker paavstlikust Gregoriaani ülikoolist, dominiiklane isa Charles Morerod, Rahvusvahelise Teoloogiakomisjoni üldsekretär, ja Opus Dei generaalvikaar isa Fernando Ocariz Brana.