Kõneluste teine voor lõppenud neljapäev, 21. jaanuar 2010

Konelused

Rooma (Vatikani Raadio). Möödunud esmaspäeval, 18. jaanuaril leidis paavstliku komisjoni Ecclesia Dei ja traditsioonilise Püha Pius X Preestrite Vennaskonna vahel aset kõneluste teine voor, teate sellest andis edasi uudisteagentuur KIPA/APIC. Vatikan ise ei ole pressiteadet kõneluste kohta väljastanud. Esimene kõnelustevoor toimus Vatikani ja Vennaskonna vahel 26. oktoobril Vatikanis Usukongregatsioonis (pildil on esimese kõnelustevooru algus).

18. jaanuaril, päev pärast paavsti külaskäiku Roomas asuvasse sünagoogi, alustati sügavamalt nende usuküsimuste käsitlemist, mis pandi paika esimestel kõnelustel, ütles üks osavõtjatest. Järgmine kõnelustevoor leiab aset märtsi keskel.

Kõnelustel peatutakse ka Vatikani II Kirikukogu kõikide dokumentide siduvuse teemal, samuti Kiriku Traditsiooni mõistmisel, riituse vormil ja Vatikani II Kirikukogu mõistmisel katoliku traditsiooni järjepidevuse valguses, ütles Vatikan oktoobris. Samuti tegeletakse küsimustega Kiriku ühtsusest, oikumeenia katoliiklikest printsiipidest, suhetest mittekristlike religioonidega ja ka religioonivabaduse probleemidega. (Vatikani Raadio)