Gaza katoliiklased pommitamise all kolmapäev, 13. august 2014

Vatikani misjonäride infoagentuur Fides sai 17. juulil avalduse preestrilt ja nunnalt Püha Perekonna koguduses Gazas, mis jääb Iisraeli riigist lõunasse. Pommitamine algas selles regioonis 8. juulil ning isa Jorge Hernandez kirjeldas väikese katoliku kogukonna ja kogu elanikkonna elutingimusi Gazas: „Üks asi on kindel, kuritegevus on mitmekordistunud. Väikesed lapsed hakkavad hirmust, stressist, lööklainetest ja pidevast mürast haigeks jääma. Vanemad teevad kõik nende tähelepanu kõrvalejuhtimiseks, et kogu see vägivald lastest jagu ei saaks. Nad panevad nad mängima ja hüppama iga kord, kui kuulevad plahvatusi. Või siis tantsima, või lihtsalt embavad neid, samal ajal kattes neil kinni kõrvad.“ Üks nunn Brasiiliast sõnas, et „käib pidev Euharistia adoratsioon ning andeksandmise nimel ning õigluse ja rahu eest kõigile pühitsetakse Missat".

Neil muret tekitavatel asjaoludel saatis paavst Franciscus Gaza kogudusepreestrile ja väikesele katoliku kogukonnale teate, kus ta kinnitab oma toetust: „Olen teie ligidal, nii vaimulikele kui kogu katoliku kogukonnale. Olen teiega palves ja kogu oma ligiolus. Õnnistagu teid Jeesus ja hoidku Neitsi Maarja,“ on kirjas Lihakssaanud Sõna instituudi ja Fidesi veebiehel 18. juulil.