Uue seminari video: Hoone, mis räägib Jumalast reede, 6. märts 2015

Vaadake kaunist videot, mis tutvustab Ühendriikides Virginia osariigis Dillwynis käimas oleva seminari rajamise tähtsust.

Sedamööda, kuidas uue p. Thomas Aquinase seminari ehitus jätkub, võidakse imestada, miks on see  hoone ehitatud just sellisel viisil? Kuidas võivad arhitektuurilised elemendid mängida sedavõrd olulist rolli seminaristide kujundamisel?

Videos „Hoone, mis räägib Jumalast“ räägivad kaks benediktiini munka selle sõnumi olulisusest, mida hoone kehastab, seda eriti seminaristide vaimsel kujundamisel. Nende kui kloostriasukate hinnangud on väga asjakohased, kuna uus seminar on kavandatud klassikalise tsistertslaste (benediktiinide haru)  kloostrimudeli järgi.

P. Pius X Vennaskonna kindralülem piiskop Bernard Fellay märgib samuti ehituse mõjukuse tähtsust saavutamaks seda, mida peapiiskop Lefebre preestrite kujundamisel ette nägi. Isegi peatöövõtja räägib ehituse unikaalsest konstruktsioonist ning sellest, et see kestab „500 aastat“ – nagu ehitati suurepärased iidsed kloostrid Euroopas.

Samuti sooviksime selle video avaldamisega paluda lugejatel hoida oma palvetes neid seminariste, kes võtavad vastu sutaani ja tonsuuri küünlapäeva pontifikaalmissal 2. veebruaril Minnesotas Winonas.