Categories
Uncategorized

Vennaskonnast: Kaks uut kabelit

Vennaskonnal on nüüd kaks uut kabelit, mis lisanduvad Vennaskonna aina pikenevasse kabelite nimekirja. Olukorras, kus aina enam suletakse kirikuid, sest pole enam katoliiklasi, kes Missadel käiksid, on väike ime, et samal ajal suureneb nende hulk, kes pöörduvad tagasi katoliku Traditsiooni juurde või kes Traditsiooni tundma õppides leiavad tee katoliikluse juurde.

26. märtsil pühitses pühitsuspiiskop Msgr. Fellay sisse kabeli P.Pius X Preestrite Vennaskonna Ameerika Ühendriikide distrikti peamaja uues asukohas Platte Citys Missouri osariigis. Eelmised 15 aastat asus distrikti peamaja Kansas Citys.

Pildil: Msgr. Fellay, diakon on P. Nély, FSSPX kindralülema 2. assistent ja subdiakon isa Fullerton, distrikti ülem.

Valmis on saanud ka uus, püha Peetruse ja püha Pauluse kirik Albuquerques New Mexico osariigis. Uus kabel on ehitatud ainult tänu annetustele. Väiksesse kirikusse mahub 300 inimest. Esimesed pühad Missad on uues jumalakojas juba pühitsetud, pidulik kiriku sissepühitsemine toimub mõnevõrra hiljem.