Categories
Uncategorized

Püha Pius X palve püha Joosepi poole

Aurikas püha Joosep, kõigi eeskuju, kes on pühendunud tööle, palu mulle armu, et töötaksin patukahetsuse vaimus oma lugematute pattude hüvitamiseks. Et töötaksin kohusetruult, asetades kohustuse austamise oma kalduvustest ettepoole; et töötaksin tänulikkuse ja rõõmuga, vaadeldes seda kui au, et võin töös kasutada ja arendada neid ande, mida olen Jumalalt saanud. Et minu töös oleks rahu, kord, mõõdukus ja kannatlikkus; et ma kunagi ei taganeks laiskuse ja raskuste ees. Ja et ma ennekõike töötaksin puhta meelsusega ning et iseennast kõrvale jättes oleks mul katkematult silme ees viimne hetk ja vastus, mille pean andma kaotatud aja, kasutamata annete, tegemata jäänud heategude ja tühise naudingu eest edu korral, mis on nii mannetu Jumala loodu kõrval. Kõik Jeesuse eest, kõik Maarja eest, kõik Sinu jäljendamise eest, püha patriarh Joosep – see olgu minu juhtlause elus ja surmas! Aamen.