Categories
Uncategorized

Teade: P. Pius X Preestrite Vennaskonna kindralülema piiskop Fellay pressiteade

Peapiiskop Marcel Lefebvre poolt 30. juulil 1988. a. pühitsetud piiskoppide ekskommunikatsioonidekreet, mille andis välja 1. juulil 1988. a. Piiskoppide Kongregatsioon ja mille kehtetust oleme me alati rõhutanud, on sama kongregatsiooni dekreediga 21. jaanuaril 2009. a. paavst Benedictus XVI korraldusel tagasi võetud.

Me väljendame paavstile oma lapselikku tänu selle teo eest, mis on heategu kogu Kirikule, mitte ainult P. Pius X Preestrite Vennaskonnale. Meie Vennaskond loodab alati paavsti rohkem aidata ja kasutada kõiki vahendeid selle kriisi lahendamiseks, millist minevik ei tunne ja mis praegu katoliiklikku maailma raputab. Paavst Johannes Paulus II nimetas praegust olukorda „vaikivaks apostaasiaks“.

Peale tänulikkuse Pühale Isale ja kõikidele nendele, kes aitasid tal seda julget sammu astuda, oleme me õnnelikud, et 21. jaanuari dekreet peab hädavajalikuks „kõnelusi“ Püha Tooliga – kõnelusi, mis lubaks P. Pius X Preestrite Vennaskonnal esitada põhimõttelised õpetuslikud põhjused, mis on saanud allikaks Kiriku praegustele raskustele.

Selles uues õhkkonnas on meil suur lootus, et me saavutame varsti katoliikliku Traditsiooni õiguste tunnustamise.

Menzingenis, 24. jaanuaril 2009. a.

+ Bernard Fellay