Categories
Neitsi Maarja Puhtaim Süda Vaimne elu

Viie esimese laupäeva pühendumine

Viie esimese laupäeva pühendumine on üks Fatima sõnumi peamisi tahke. See keskendub inimkonna tungivale vajadusele tuua hüvitust nende paljude solvangute ja haavamiste eest, mida jumalakartmatud ja ükskõiksed inimesed põhjustavad Neitsi Maarja Puhtaimale
Südamele.

Jumalaema avaldas oma soovi järgmiste sõnadega:
“Vaata, mu tütar, minu Südant, mis on ümbritsetud okastest, mida nurjatud inimesed sellesse igal hetkel oma pühaduseteotuste ja tänamatusega torkavad. Lohuta mind vähemalt sinagi ja tee teatavaks, et kõiki neid, kes viis kuud järjest käivad kuu esimesel laupäeval pihil, võtavad vastu Armulauda, palvetavad viis Roosipärja saladust ja veedavad viisteist minutit minuga, mõtiskledes Roosipärja saladuste üle, eesmärgiga tuua mulle hüvitust, luban Ma surmatunnil abistada kõigi nende hingede päästmiseks vajalike armudega.“ (10. detsembril 1925)

Tingimused esimese laupäeva pühendumise täitmiseks: 

Viie järjestikuse kuu esimesel laupäeval tuleks
1. käia pihil;
2. võtta vastu Pühimat Altarisakramenti;
3. palvetada viis Roosipärja saladust;
4. mõtiskleda viisteist minutit Roosipärja saladuste üle.

See kõik tuuakse HÜVITUSEKS Neitsi Maarja Puhtaima Südame vastu tehtud pühaduseteotuse ja tänamatuse pattude eest.

Miks just viis laupäeva?

Viis esimest laupäeva vastavad viiele liigile süütegudele ja pühaduseteotustele, mis on tehtud Neitsi Maarja Puhtaima Südame vastu:

1. Neitsi Maarja Pärispatuta Saamise teotamine;
2. tema neitsilikkuse teotamine;
3. tema jumaliku emaduse teotamine ja teda kogu inimkonna Emaks tunnistamast keeldumine;
4. nende teotused, kes püüavad avalikult külvata laste südametesse ükskõiksust, põlgust või isegi vihkamist Puhtaima Ema vastu;
5. nende süüteod, kes otseselt rüvetavad tema pühi kujutisi.

“ Kuula, Mu tütar, see on põhjus, miks Maarja Puhtaim Süda kannustas Mind paluma seda väikest hüvitust ja seda silmas pidades halastama ja andestama hingedele, kellel on olnud ebaõnn teda haavata. Mis sinusse puutub, siis püüa alati oma palvete ja ohvritega kallutada Minu halastust kaastundele nende vaeste hingede vastu.” – Meie Issand Jeesus Kristus Luciale Tuis (29. mail 1930)

Rohkem infot ja juhiseid, et Püha Neitsi Maarja soovi paremini mõista ning täita, leiate ingliskeelsest brošüürist “Devotion of the Five First Saturdays”, mille autor on isa Karl Stehlin SSPX (Kolbe Publications 2017).

https://m-i.info/wp-content/uploads/2017/02/First_Saturday_WEB.pdf