Categories
Uncategorized

Pressiteade: Motu proprio Summorum Pontificum

Pressiteade: Motu proprio Summorum Pontificum

Motu proprioga Summorum Pontificum on paavst Benedictus XVI andnud Tridenti Missale tagasi tema õigused ning selgesti kinnitanud, et püha Pius V poolt promulgeeritud Rooma Missaali ei ole kunagi kehtetuks tunnistatud. Püha Pius X Preestrite Vennaskond rõõmustab nähes, et Kirik on hakanud taas leidma Traditsiooni, andes preestritele ja usklikele, kes olid senini Tridenti Missast ilma jäetud, võimaluse vabaks juurdepääsuks selle Missa aaretele Jumala ülistamiseks, Kiriku hüveks ja hingede õndsuseks. Selle suure vaimse hüve eest väljendab P. Pius X Preestrite Vennaskond Ülemkarjasele sügavaimat tänu.

Kiri, mis kaasnes motu proprioga, ei varja raskusi, mis veel eksisteerivad. P. Pius X Preestrite Vennaskond loodab, et soodne kliima, mis on Püha Tooli uute korraldustega tekkinud, lubab pärast ekskommunikatsioonidekreedi tagasivõtmist, mis on ikka veel Vennaskonna piiskoppide vastu jõus, rahulikumalt vaidlusalustes õpetuslikes küsimustes edasi minna.

Lex orandi, lex credendi – liturgia seadus on usu seadus. Truuduses oma asutaja Msgr. Marcel Lefebvre’i vaimule on P. Pius X Preestrite Vennaskonna ustavus traditsioonilisele liturgiale lahutamatult seotud usuga, mida „alati, igal pool ja kõikide poolt” on tunnistatud.

7. juulil 2007 a.D. Menzingenis
Msgr. Bernard Fellay

Pildil: FSSPX peamaja Menzingenis